> пиле 250 г.
> грах пресен 320 г. или от консерва 230 г.
> домати 60 г.
> олио 10 мл.
> лук 20 г.
> магданоз или копър 5 г.
> червен пипер 2 г.
> сол 1 г.
Към задушения в олиото ситно нарязан лук се поставя малка част от нарязаните домати. След тяхното задушаване се прибавят брашното и червеният пипер и всичко се залива с вряща вода или бульон. Към така получения сос се прибавя предварителното задушено пиле . След като месото поомекне, се прибавя грахът. Останалата част от доматите се слага 10 мл. преди края. След сваляне от огъня се наръсва нарязаният на дребно магданоз или копър.
Състав: Б - 47,68 г. М - 18,26 г. В - 21,09 г; 451,77 калории.
Публикуване на коментар