> пиле 250 г.
> червен пипер 1 г.
> магданоз 5 г.
> сол г.
> лук 20 г.
> брашно 3 г.
> олио 10 мл.
> домати 60 г.
> зелен фасул пресен 250 г. може и консервиран 300 г.
Почистеното и измито пиле се нарязва на парчета и леко се задушава в слабо сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се задушава дребно нарязаните лук и част от доматите. Наръсва се червения пипер и се слага пилето. Залива се с гореща вода и се посолява. Вари се на тих огън до омекване на месото. Добавят се зеленият фасул, останалите домати и размитото във вода брашно. Вари се на тих огън. Наръсва се с магданоз и се сервира с кисело мляко.
Състав: Б - 44,87 г. М - 18,17 г. В - 26,52 г; 461,67 калории.
Публикуване на коментар