> агнешко месо 600 г
> прясно масло 60 г
> люти чушки 2 бр.
> чесън 1-2 скилидки
> бяло вино 100 мл.
> магданоз 1/4 вр.
> розмарин - изсушен или стрит 1 чаена лъжичка
> черен пипер 10-12 зърна
> топла вода 200 мл.
> сол на вкус
Поръсеното със солта и смлян черен пипер агнешко месо се изпържва с половината от прясното масло, след което се поръсва с розмарина, залива се топлата вода и се задушава в похлупен съд на умерен огън до омекване. При задушаването месото се залива периодично със соса и с прибавяната топла вода. Отделно в останалото прясно масло се изпържват ситно нарязаните люти чушки, ситно нарязаният магданоз и чесънът, заливат се със соса от месото и виното и се задушават 10 минути. Отстранява се розмаринът и със соса се залива месото, разпределено на 4 порции.
Публикуване на коментар