> телешко месо 150 г.
> лук 20 г.
> олио 10 мл.
> чушки 200 г.
> брашно 3 г.
> домати 100 г.
> магданоз 5 г.
> червен пипер 1 г.
> сол 1,5 г.
Месото се задушава в сгорещена мазнина и се изважда. В същата мазнина се задушават последователно дребно нарязаният лук, чушките и част от обелените и дребно нарязани домати. Наръсва се брашното, а след няколко минути - червения пипер и се разбърква добре. Слага се месото, посолява се, налива се гореща вода и се прибавят останалите домати. След сваряването ястието се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Състав: Б - 28,33 г, М - 17,22 г, В - 15,07 г; 338,08 калории
Публикуване на коментар