> мерлуза 300 грама
> домати 50 грама
> червен пипер 3 грама
> моркови 30 грама
> керевиз 20 грама
> лук 20 грама
> вино 10 мл.
> брашно 3 грама
> олио 10 мл.
> чесън 1 грам
> сол 1 грам
Б - 51,44 г, М - 15,61 г, В - 8,90 г; 392,56 ккал
Рибата се нарязва и се посолява. Слага се в тава, залива се с част от мазнината и се задушава няколко минути в умерена фурна. В останалата мазнина се задушават дребно нарязаните лук, моркови, керевиз и чесън. Добавя се нарязаните домати и накрая - брашното, червения пипер и виното. Сместа се залива с гореща вода и се вари до полуомекване на зеленчуците, след което се прибавя към рибата. Ястието се задушава.
Публикуване на коментар