Да помогнем!

Home » , , , » Как да разберем дали сме дебели

Как да разберем дали сме дебели

Penulis : mockata2 on 28.10.2014 г.

  Убеждението, че човек е пълен, защото тежи доста килограми, може да бъде погрешно. Пълнотата зависи от мастната тъкан, а не от теглото. Поради това целта на отслабването е да се намалят излишните масти, без да се намалят тъканите, които практически са без масти - мускулите, костите, кръвта. По време на физически упражнения теглото може да се запази, а мастната тъкан да се стопи. Нещо повече, при някои хора се случва непосредствено след успешна тренировка теглото да нарасне. Това става, защото тъканите, които са се развили, са по-тежки от мастите. Тогава е по-добре да се погледне в огледалото, вместо да гледате в кантара.
  При мъжете формата на бедрата, талията, гърбът и дупчицата на колана са по-добър показател от кантара. Според Морехауз, ако местната тъкан си е отишла, панталоните около талията ви стават по-широки. Ако панталоните ви стават тесни, бъдете сигурни, че напълнявате.
 
  Дали мъжът е пълен, най-лесно може да се установи чрез обиколката на корема му в областта на пъпа. Който има обиколка на корема, по голяма от стойностите, посочени в приложената таблица по-долу, трябва веднага да започне да намалява теглото си.

Таблица за коремна обиколка при мъжете



При жените не съществуват правила за разпределението на мастите по тялото. Индивидуално те се разпределят много неравномерно и по различни части.
  За да отхвърлят или потвърдят съмненията си за нарушаване на линията или започналото излишно натрупване на мастна тъкан, жените биха могли да използуват така нареченото проба на ощипване. С палеца и показалеца леко се ощипва мускулът в областта на лакътя, на корема, на талията и на бедрата. Нито на едно от тези места разстоянието между върховете на пръстите не трябва да бъде по-голямо от 2,5 см. Ако все пак е по-голямо, значи е необходимо веднага да се започне с програмата за отслабване. Но не забравяйте - необходима ви е стегната, а не отпусната кожа. Поради това физическата активност е съставна част на програмата, чиято първостепенна цел е здравето, а една след това хубавият външен вид.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger