Да помогнем!

Home » , , » Имате ли нужда от отслабване?

Имате ли нужда от отслабване?

Penulis : mockata2 on 24.10.2014 г.

  Вече можете или поне знаете как да изчислите колко и каква храна да изядете през деня. Правят ви се предложения как да намалите теглото си. Но дали сте с нормално телесно тегло? Трябва ли да го запазите? Всъщност какво е нормално, наднормено и идеално тегло?

  Смята се, че у нормално охранените хора мастната тъкан съставлява средно 20% от общото телесно тегло, като този процент е по-малък при мъжете, отколкото при жените. Ясно е, че делът мастната тъкан е по-голям при напълнелите, но звучи страшно, ако кажем, че те съставляват цяла 1/2 от теглото, особено като си припомним, че тялото се състои и от мускули, кости, течности, кръв и други тъкани!
   Още не съществуват общоприети, просто приложими мерки, по които бихме могли да установим и степенуваме състоянието на нашето затлъстяване. Дори специалистите, които се занимават с изучаването на този проблем, не са на еднакво мнение. Все пак разликата в техните изчисления е порядъка на няколко килограма. Поради това, когато започнете да изчислявате вашите килограми, бихме ви препоръчали да изберете онзи начин, който ви отговаря.
   Наложило се е схващането, че идеалното тегло е с 10% по-малко от изчисленото нормално тегло. Към лицата с прекомерно тегло се причисляват всички онези, чиито килограми надвишават с 15% нормалното тегло, докато към пълните спадат и онези, чието тегло е с 10% над стойността на нормата.

  Често се говори за тежки кости и леки кости. Трябва да се знае, че такива не съществуват. При всички здрави хора теглото на костната тъкан е едно и също. Забелязаните разлики се отнасят до телосложението. Съществува по-едър и по-дребен скелет. Още на пръв поглед е очевидна разликата между спортиста с голям гръден кош и широки рамене и чиновника с астенично телосложение. Впрочем, това може да се забележи и по големина на ръката.
 
 Следователно не трябва да забравяме, че хората имат различни типове телосложение. Това трябва да се има предвид, защото типът на скелета и телосложението не могат да се променят по желание, а най-малко с диета.

   Когато пристъпва към диетата за отслабване, човек трябва да търси мнението на лекар. Макар че когато става въпрос за режимите за хранене с най-добър ефект, мненията на специалистите са различни.

   Пътят към стройната фигура е сигурен само тогава, когато е и здравословен. А последната дума по този въпрос има лекаря.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger