Да помогнем!

Home » , , , » Таблица за идеалните килограми

Таблица за идеалните килограми

Penulis : mockata2 on 18.04.2013 г.

  Пример за определяне на относителната маса при използуване на приложените таблици за идеалните килограми: Жена на възраст 23 г. и с ръст 155 см. тежи 79,5 килограма. От таблицата определяме, че нейните идеални килограми са 53 кг. -относителна  маса 100%. Свръх масата на тази жена 79,5-53=26,5 кг. съставлява 50% от идеалната, а относителната и маса е 150% (100+50).
  От приложените таблици всеки може да определи собствените си идеални килограми според възрастта, пола и ръста. Установим ли, че килограмите ни са от 10 до 20% повече от тези, посочени в таблиците, трябва да се вземат мерки.
  Ако свръх масата е повече от 20%, са необходими лекарска консултация и продължителни, непрекъснати усилия за премахване на излишните килограми.
 
  Видният френски нутриционист Тремолиер пише: "Когато лекуваме затлъстял с диета около 800 калории дневно и отслабването спре, значи сме постигнали идеалната телесна маса. Фактически това е масата, при която сме с най-добро самочувствие."


Важно е да прочетем, че нормалната телесна маса може да бъде 10% над или под идеалните килограми. Така например, ако идеалната маса е 70 кг. масата от 63 до 77 кг е нормална.

             Идеалната телесна маса в кг. за мъже в зависимост от ръста и възрастта 


Идеалната телесна маса в кг. за жени в зависимост от ръста и възрастта 





Не пропускайте да прочете по подробно за телесната маса.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger