Да помогнем!

Home » , , , » Агнешко задушено по испански

Агнешко задушено по испански

Penulis : mockata2 on 15.05.2013 г.

Необходими продукти:
> агнешко месо 600 г
> прясно масло 60 г
> люти чушки 2 бр.
> чесън 1-2 скилидки 
> бяло вино 100 мл.
> магданоз 1/4 вр.
> розмарин - изсушен или стрит 1 чаена лъжичка 
> черен пипер 10-12 зърна
> топла вода 200 мл.
> сол на вкус

  Поръсеното със солта и смлян черен пипер агнешко месо се изпържва с половината от прясното масло, след което се поръсва с розмарина, залива се топлата вода и се задушава в похлупен съд на умерен огън до омекване. При задушаването месото се залива периодично със соса и с прибавяната топла вода. Отделно в останалото прясно масло се изпържват ситно нарязаните люти чушки, ситно нарязаният магданоз и чесънът, заливат се със соса от месото и виното и се задушават 10 минути.  Отстранява се розмаринът и със соса се залива месото, разпределено на 4 порции. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger