Да помогнем!

Home » , » Плуване за здраве

Плуване за здраве

Penulis : mockata2 on 21.07.2013 г.

Плуването е едно от упражненията, годни да предизвикват цялостна умора в организма. То има висок физиологичен ефект. Той се получава не само от това, че при него вземат участие всички мускули на тялото, но още от това, че органите и функциите на плуващия се натоварват с физическа дейност в ненормална за човека среда - водата. Престояването във водата само по себе си създава функционално натоварване в организма поради натиска, който упражнява последната върху него. По време на плуването това функционално натоварване се увеличава още повече от необичайното за работа при човешкият организъм положение - легналото. Ето защо и физиологичният ефект от спортните занимания с плуване е много висок.
  Плуването също така има голямо приложно значение. Въпреки всички изброени до тук положителни страни не е възможно същото да бъде препоръчано като спортно средство през цялата година. Като масово средство за спорт
уване то може да се препоръча само през в онези месеци през годината, в които температурата на водата не е по ниска от 19-20 градуса на открито. В най-добрият случай у нас това се случва в продължение на 4 до 6 месеца през годината. През летните месеци обаче плуването трябва да стане най-любимото упражнение за физическо натоварване на всички хора.
  В зависимост от това по какъв начин умеете да плувате, като общо с плуването е възможно да изгорите за час от 300 до 820 калории.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger