Да помогнем!

Home » , , , » Бяла риба по сицилиански | Рибни ястия

Бяла риба по сицилиански | Рибни ястия

Penulis : mockata2 on 25.06.2013 г.

Необходими продукти:
> бяла риба 800 г
> каперси 1 супена лъжица
> карамфилчета 2 броя
> ситно нарязан магданоз 1 супена лъжица
> целина 50 г.
> черен пипер 10-12 зърна 
> домати 200 г.
> лук 50 г.
> зехтин 50 мл.
> зелени маслини 8 броя
> сол на вкус
След отстраняване на кожата рибните порции се нареждат в намазана със зехтин тавичка. Отделно в останалата мазнина се задушава ситно нарязаният лук до златисто оцветяване, прибавят се обелените и нарязани на малки парченца домати, карамфилчетата и солта. Задушават се до получаване на кашообразна маса. Прибавят се ситно нарязаните маслини след отстраняване на костилките им, ситно нарязаните магданоз и целина, каперсите, смленият черен пипер и сместа се разстила върху рибата. Пече се в умерена фурна 20 - 25 минути.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger