Да помогнем!

Home » , , » Витамин К - значение

Витамин К - значение

Penulis : Hristo Stoianov on 14.05.2013 г.

  Витамин К се намира най-много в листата на кестена, в спанака, копривата, карфиола, тиквите, морковите, а в по-малко количество в другите растения и плодове. Животинските продукти съдържат много малко количество от този витамин. При животните и човека витамин К се образува в червата от чревните бактерии. Образуваното в червата количество витамин К може да покрие дневната нужда на човека от него.
При някои заболявания на стомаха и червата, съпроводени с диария, при запушване на жлъчните пътища и жълтеница, както и при лекуване със сулфонамиди  и антибиотици може да настъпи унищожаване на нормалната чревна флора и да се смути или съвсем да се спре образуването на витамин К.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Блог класация
Design Template by Здравна тема | Support by creating website | Powered by Blogger