Да помогнем!

Home » , » Какви са причините за затлъстяването

Какви са причините за затлъстяването

Penulis : mockata2 on 11.05.2013 г.

  Главната причина за затлъстяването е нарушеното равновесие между приемането на енергия с храната и нейното изразходване. Това е от особено значение за възрастта след 25 годони тоест, когато спира растежът. Доказано е, че с напредването на възрастта нуждите на човешкия организъм от храната намаляват. Така например 25-годишният човек в сравнение с 25-годишния има с 3% по-малки енергийни потребности , а 55-годишния с сравнение 45-годишния - с 13,5%. Това се дължи на понижаването на основната обмяна - енергийните нужди на организма по време на покой, която след 25-годишна възраст спада на всеки 10 години с около 7%. Следователно с напредване на възрастта трябва да се намалява енергийния  внос.
  Бедата не би била така голяма, ако изразходваме това, което сме консумирали. Но животът е толкова лесен, че не ходим пеша - имаме автомобили; качваме се до 8-ия етаж с асансьора, на планински връх - с лифта и т.н. Трудът ни почти изцяло е механизиран. Прекарваме 8 часа, седнали зад компютъра, и след на телевизора. Застоялият живот води до затлъстяване.
  През миналия век е било изобретено средство против затлъстяване, като телевизор, който се захранва от генератор, задвижващ се с педали от зрителя. Така, че за да се гледа телевизия, е трябвало през цялото време да се въртят педалите.
  "Природата наказва всяко бездействие - пише Гьоте, - тъй като тя не познава застой в своето развитие."
  Преяждането е една от важните причини за болестта свръх-маса. Рафтовете на магазините за хранителни стоки са отрупани с различни изкушения. На тях трудно може да се устоява, но те водят до затлъстяване. Като важна причина за излишните килограми трябва да се спомене прекомерната употреба на високо-енергийни храни, като захар и сладкарски произведения, тлъста храна и други. Видният английски нутриционист Джон Юдкин нарича захарта "бялата отрова"




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger