Да помогнем!

Home » , , , , » Супа от корени на глухарче

Супа от корени на глухарче

Penulis : mockata2 on 6.04.2013 г.

  Необходими продукти:

  > измити и обелени корени на глухарче 300 грама
  > киселец (листа) 1 връзка
  > магданоз 1/4 от връзката
  > олио 50 мл.
  > пресен лук 3 стръка
  > червен пипер 5 грама
  > черен пипер 10-12 зърна
  > гореща вода 800 мл.
  > кашкавал 150 грама
  > сол на вкус

  Корените на глухарчето, нарязани на кубчета, се накисват в студена вода за 1 час, за да се отстрани леко горчивият вкус. Ситно нарязаният пресен лук се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се нарязаните корени на глухарчето заедно с измития и ситно нарязан киселец. След омекотяването им се прибавят червеният пипер и горещата вода. Супата се вари 10 минути. Поднася се с настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и смления черен пипер.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger