Да помогнем!

Home » , , » Витамин Р - цитрин

Витамин Р - цитрин

Penulis : mockata2 on 17.04.2013 г.

  Витамин Р (цитрин) е открит от унгарските учени Сент Георги и С. Рушняк. Те доказаха, че сокът от лимон или пиперки има много ефикасно действие върху  пропускливостта на кръвоносните съдове. Поради златисто-жълтия му цвят  тези автори нарекоха витамина - цитрин. Намира се най-много в шипките (400-600 мг. %), зелето (100 мг.%), салатите (100 мг. %), спанака (30 мг. %), доматите (60 мг. %), магданоза (130 мг. %) и в другите зеленчуци в по-малко количество.
  Мастно-разтворимите витамини имат също голямо значение за човека.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger