> 2 големи и 2 малки ябълки
> компот от ананас - 1 бр.
> домати - 2 бр.
> глава целина - 1 бр.
> зелена салата - 1 бр.
> сок от 1 лимон
> горчица - 2 супени лъжици
> каймак - 1 супена лажица
> кориандър ( кишниш )
> сол
По големите ябълки се нарязват на 4 еднакви резенчета, нареждат се в плика чиния, която е покрита с измитите и изцедени цели листа от зелената салата и се поръсват с лимоновият сок. Малките ябълки, целината, доматите и ананасът се обелват и се нарязват на кубчета. От каймака, горчицата и подправките се омесва заливка за салатата. Получената смес се разбърква с останалите листа от зелената салата и върху двете големи ябълки, равномерно по цялата чини се поставя заливката.
Салата може да се подправи с малко розмарин или с мед.
Публикуване на коментар