> корени от репей 300 грама
> киселец 1 връзка
> пресен лук 2-3 стръка
> магданоз 1/4 връзка
> растителна мазнина 50 мл.
> червен пипер 5 грама
> черен пипер 10-20 зърна
> гореща вода 800 мл.
> кашкавал 150 грама
> сол на вкус
Изчистените, обелени и измити корени на репея се нарязват на ситно и се заливат със студена вода. Ситно нарязаният лук се задушава в растителна мазнина и малко вода. Към него се прибавят корените и репея, киснати в студената вода 1 час за отстраняване на горчивия вкус, и ситно нарязаният киселец. Сместа се задушава до омекване на репея. Прибавят се червения пипер, солта и горещата вода. Готовата супа се поднася, поръсена със ситно нарязания магданоз, настъргания кашкавал и смления черен пипер.
Публикуване на коментар