> шилешко месо 800 г.
> пресен лук 5 стръка
> марули 2 бр.
> анасон 1 г.
> краве масло 80 г.
> яйца 2 бр.
> лимони 2 бр.
> черен пипер 10-12 зърна
> сол на вкус
Почистеното, измито и нарязано месо от шиле се изпържва в маслото. Към него се прибавя почистеният, измит и ситно нарязан пресен лук. Посолява се, прибавя се малко топла вода и се вари на умерен огън. Прибавят се почистените и нарязани марули, анасонът и смленият черен пипер. Съдът се похлупва и ястието се задушава на умерен огън. Накрая яйцата се разбиват с 2 супени лъжици вода, прибавят се лимоновият сок и сос от ястието, разбъркват се и се изсипват в ястието.
Публикуване на коментар