Да помогнем!

Home » , » Лечение на хемороиди с Алое Вера

Лечение на хемороиди с Алое Вера

Penulis : mockata2 on 26.05.2013 г.

  Хемороидите представляват разширения на вените в долната част на правото черво и ануса. Различават си външни и вътрешни хемороиди според мястото, където се образуват. Възникват в следствие на вродена слабост на венозната система и затруднения в оттока на кръвта. Причини за появата им могат да бъдат запек, недостатъчно движение предимно при хора, които водят заседнал начин на живот, бременност, както и възпаления на коремните органи, заболявания на черния дроб и сърцето. Една обикновено пренебрегвана, но често срещана причина са хронично студените крака.
  Когато хемороидните възли са възпалени, те причиняват силен сърбеж и бодеж, анусът става пропусклив, отделят се слуз и рядък секрет от червото. При разкъсване на хемороидите от твърд стол, триене на дрехи те започват да кървят. Последиците са увреждания на лигавицата на червото, както и образуване на гнойни рани и анални фисури.
  На първо място трябва да се полагат грижи за редовна лесна дефекация. Особено значение за това има здравословното и рационално хранене. Добър ефект за регулиране на храносмилателната дейност има чаената терапия. Приготвя се смес от по 1/3 изсушени листа от Алое Вера (биостимулирани), Orthosiphonis  (индийски чай за бъбреци) и плодове от майчин лист. За една чаша чай е достатъчна една леко препълнена лъжичка от сместа. Пие се по чаша вечер. По този начин се прилага подкрепяща терапия.

Внимание! Преди да започнете това лечение е препоръчително първо да се консултирате с Вашият личен лекар!

  Лечението с Алое Вера неутрализира застоя на венозна кръв и подобрява  дейността на черния дроб и сърцето. Един път седмично в продължение на 3 месеца се поставя по една инжекция от 1 мл. биостимулиран екстракт от Алое Вера, подкожно ( в бедрото).
  Външно се препоръчва намазване на ануса със зехтин след измиване с хладка вода.
  След приключване на инжекционното лечение с Алое би трябвало да се взимат в продължение на 4 седмици, три пъти дневно, от 8 до 10 капки Paeonia Oligoplex, разтворени в ликьорена чашка вода. Препоръчват се и стабилизиращи бани на цялото тяло с цвят от див кестен.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger