> измити и обелени корени на глухарче 300 грама
> киселец (листа) 1 връзка
> магданоз 1/4 от връзката
> олио 50 мл.
> пресен лук 3 стръка
> червен пипер 5 грама
> черен пипер 10-12 зърна
> гореща вода 800 мл.
> кашкавал 150 грама
> сол на вкус
Корените на глухарчето, нарязани на кубчета, се накисват в студена вода за 1 час, за да се отстрани леко горчивият вкус. Ситно нарязаният пресен лук се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се нарязаните корени на глухарчето заедно с измития и ситно нарязан киселец. След омекотяването им се прибавят червеният пипер и горещата вода. Супата се вари 10 минути. Поднася се с настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и смления черен пипер.
Публикуване на коментар