> равен (плодове) 300 грама
> вода 600 грама
> захар 50 грама
> галета 60 грама
> кисело мляко 100 грама
> яйце 1 бр.
> канела 1 грам
> карамфил 2 бр.
> ягоди 8-10 бр.
> ванилия 1 прах
Плодовете на ревена се почистват от тънката кора, измиват се и се нарязват. В кипяща вода се поставят канелата, карамфилчетата, плодовете на ревена и галетата. Супата се вари 4-5 минути. Отделно жълтъкът се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане се изсипва в горещата вода. Белтъкът се разбива заедно с малко захар и ванилията на пяна. Преди сервирането на супата в чините се поставя по 1 чаена лъжичка от пяната и по 3-4 ранни ягоди.
Публикуване на коментар