Да помогнем!

Home » , , , » Ходене пеша за добро здраве

Ходене пеша за добро здраве

Penulis : mockata2 on 14.07.2013 г.

   Ходенето пеша е най-простото, най-лесно изпълнимо и най-широко разпространеното физическо упражнение. Освен това то има най-голяма приложимост в живота, като съпътствува ежедневно човека от най-ранното му детство до най-дълбока старост. Така тясното му свързване с ежедневието на човека често пъти довежда до игнорирането му като средство за физическо въздействие. А всъщност ходенето пеша е едно измежду упражненията, при ходенето вземат участие не само краката. В придвижването на човека вземат участие още и седалищните, коремните, слабините и поясните мускули. В задържането на тялото в изправено положение и в запазване на равновесието му участват освен изброените по-горе мускулни групи още и гръбните, и шийните. Диафрагмалните, гръдните, междуребрените и гръбните мускули вземат участие в извършването на дишането, което при по-бързо и продължително ходене се учестява значително. Раменните и тези на ръцете мускули вземат участие в придвижването на ръцете при балансиращите им движения - противоравно на краката. Освен всички мускули на тялото при ходенето пеша участвуват дейно и всички негови стави. Ходенето изисква и значителен енергиен разход. В резултат на всичко това е и високото физиологично и формиращо въздействие, което ходенето може да оказва ( разбира се, когато се практикува в достатъчен обем ).
годни да предизвикат умора в целият организъм. Това е така, защото
  Ходенето пеша като физическо упражнение има много удобства: не е необходимо да се разучава и усвоява техника на движенията; не изисква специални места за практикуването му; не се нуждае от специална екипировка от страна на практикуващите; може да се упражнява през което и да е време на деня и през всички сезони на годината; не поставя никакви ограничения във възрастта и професията на хората. От това произхожда заключението, че няма причина ходенето пеша да не бъде препоръчано и да не стане любимо средство за масово въздействие във връзка с положителните промени, който предизвикват тренировъчните занимания в организма на тези, които ги прилагат.
  Ако ходите пеша и извървите 3 км. за 30 минути е възможно да изгорите около 100 калории. Когато времето навън предразполага за ходене, най-добре да отивате до работното си място пеша и обратно и не само. Това значително ще отрази на вашето добро здраве.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger