> пиле 250 г
> олио 10 мл.
> лук 20 г.
> моркови 30 г.
> керевиз 20 г.
> зелен фасул 30 г.
> ориз 10 г.
> грах 30 г.
> домати 60 г.
> магданоз 5 г.
> картофи 50 г.
> червен пипер 1 г.
> сол 1 г.
Нарязаното на парчета пиле се задушава с част от доматите в затоплената, смесена с малко вода мазнина. Слага се червеният пипер. Залива се с гореща вода и се прибавят последователно според твърдостта им зеленчуците. Десетина минути преди края се прибавят оризът и останалите домати. След снемане от огъня ястието се наръсва с нарязания магданоз.
Състав: Б - 42,96 г. М - 8,06 г. В - 24,62 г; 352,04 калории.
Публикуване на коментар