> телешко месо 150 г.
> спанак 350 г.
> олио 10 мл.
> доматено пюре 3 г.
> сол 1,5 г.
> червен пипер 1 г.
> лук 20 г.
> брашно 3 г.
В леко сгорещена мазнина, телешкото месото се задушава и се изважда. В същата мазнина се задушава дребно нарязаният лук. Прибавят се брашното, доматеното пюре, червеният пипер и телешкото месо. Посолява се. Залива се с кипяща вода до покриване и се вари на тих огън. Изчистеният и измит спанак се нарязва на едро и се прибавя към останалото месо.
Ястието се вари до пълното му сваряване.
Състав: Б - 33.50 г, М - 17,53 г, В - 11.78 г; 348,67 калории
Публикуване на коментар