> риба - 200 г.
> лук - 20 г.
> керевиз - 20 г.
> моркови - 30 г.
> домати - 60 г.
> бяло вино - 10 мл.
> лимон - 10 г.
> галета 5 г.
> бахар
> дафинов лист
> чесън - 2 г.
> сол - 1 г.
На филийки се нарязва лукът, а чесънът - на дребно. Керевизът, обелените домати и морковите се нарязват на кубчета. Така подготвените зеленчуци се размесват с подправките и се слагат в гювеч. Отгоре се нареждат парчета риба и се заливат с бялото вино. Върху всяко парче риба се слага парче лимон. Гювечът се поръсва с галета и се пече във фурна.
Ястието може да се приготви в порционни гювечета, с които се поднася.
Състав: Б - 37,60 г, М - 2,47 г, В - 14,28 г; 235,67 калории
Публикуване на коментар