> Телешко месо обезкостено 700 г.
> лук 30 г.
> вермут 30 мл.
> доматено пюре 40 г.
> соев сос 20 г.
> захар 20 г.
> джинджифил 1 щипка
> черен пипер 12-15 зърна
> сол на вкус
Почистеното и измито телешко месо се нарязва на кубчета и се поставя в съд с вода на огъня. Веднага след като заври, месото се изважда, измива се и се връща в прецедения бульон. Вари се на слаб огън в продължение на 180 минути заедно със ситно нарязания лук, джинджифила, солта, соевия сос, захарта, черния пипер. След това доматеното пюре се размива в олиото и се запържва. Прибавя се към ястието заедно с вермута и варенето продължава още 1-2 часа.
Публикуване на коментар