> цикория 50 г.
> мента 5-6 листа
> домати 500 г.
> моркови 25 г.
> грах 25 г. ( може и от консерва )
> червени чушки 25 г.
> целина 30 г.
> печено свинско месо 150 г.
> майонеза 30 г.
> черен пипер 8-10 зърна
> лимонов сок 10 мл.
> оцет 20 мл.
> сол на вкус
Към ситно нарязаните зеленчуци моркови, целина чушки и ситно нарязаното печено свинско месо се прибавят отцеденият грах, нарязаните листа от мента, майонезата, смленият черен пипер, оцетът, солта и леко се разбъркват. Доматите след отстраняване на капачето се издълбават и се напълват със сместа, след което се охлаждат. Преди консумацията се покриват с листа от цикория, поръсват с лимонов сок и се посолява
Публикуване на коментар