> пиле 250 г.
> олио 10 мл.
> моркови 30 г.
> керевиз 20 г.
> магданоз корени 5 г.
> картофи 20 г.
> домати 60 г.
> доматено пюре 3 г.
> брашно 3 г.
> лук 20 г.
> дафинов лист
> сол 1,5 г.
На тих огън в съд с малко топла вода се слага нарязаното на парченца пиле. Според твърдостта им почистени, измити и нарязани зеленчуци без картофите се слагат последователно и се варят до омекване. След което се прибавят картофите, солта, брашното, дафиновият лист и доматеното пюре. Когато стане готово се сваля от огъня и се поръсва с ситно нарязания магданоз.
Състав: Б - 40,72 г. М - 18,68 г. В - 11,51 г; 387,86 калории.
Публикуване на коментар