> Ябълки 500 г.
> една супена лъжица мед
> едно малко кръгло хлебче
> една супена лъжица брашно Грахам
> смлян карамфил
> две супени лъжици масло
> две кафени лъжички канела
> сок от половин лимон
> 2-4 зрънца бахар
> захар
Ябълките се измиват и нарязват на парченца, като се сваряват във вода, след това се прибавят сок от половин лимон, захарта и канелата, пасират се и се прецеждат. С половината от маслото и с брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с прецедения ябълков сок, долива се с един литър вода и се оставя да заври. Подправя се с бахар и карамфил. В останалото масло се изпържва нарязаното хлебче на кубчета. Супата се поднася топла, като, преди да се сервира, се прибавят изпържените кубчета.
Публикуване на коментар