> бяла риба 800 г
> каперси 1 супена лъжица
> карамфилчета 2 броя
> ситно нарязан магданоз 1 супена лъжица
> целина 50 г.
> черен пипер 10-12 зърна
> домати 200 г.
> лук 50 г.
> зехтин 50 мл.
> зелени маслини 8 броя
> сол на вкус
След отстраняване на кожата рибните порции се нареждат в намазана със зехтин тавичка. Отделно в останалата мазнина се задушава ситно нарязаният лук до златисто оцветяване, прибавят се обелените и нарязани на малки парченца домати, карамфилчетата и солта. Задушават се до получаване на кашообразна маса. Прибавят се ситно нарязаните маслини след отстраняване на костилките им, ситно нарязаните магданоз и целина, каперсите, смленият черен пипер и сместа се разстила върху рибата. Пече се в умерена фурна 20 - 25 минути.
Публикуване на коментар