> листа от ревен 150 г
> спанак 150 г.
> картофи 150 г.
> моркови 50 г.
> зелен лук 1 стрък
> сметана 100 г.
> прясно масло 50 г.
> брашно 10 г.
> яйца 2 броя
> копър 1/2 връзка
> магданоз 1/4 връзка
> месен бульон 600 мл.
> сол на вкус
Почистените, измити и нарязани на кубчета картофи се варят в месния бульон. Зеленият лук, нарязан на ситно, почистените и настъргани моркови и брашното се запържват в прясното масло. Към сварените картофи се прибавят ситно нарязаните зеленчуци спанак, ревен, магданоз, запържените лук, моркови и брашно и нарязаните твърдо сварени яйца. Варят се до кипване. Преди сервиране супата се полива със сметана, в която е прибавен ситно нарязаният копър, и се овкусява със солта.
Публикуване на коментар