> пиле 250 г.
> прясно зеле 400 г.
> домати 60 г.
> олио 10 мл.
> магданоз 5 г.
> червен пипер 1 г.
> лук 20 г.
> сол 1 г.
Почистеното, измито и нарязано пиле се задушава леко в сгорещената мазнина и се изважда от съда. В същата мазнина се задушават дребно нарязаните лук и част от доматите. Слага се червения пипер. Връща се месото и се залива с малко гореща вода. Вари се до полу-омекване. Прибавя се нарязаното и стрито със сол зеле и накрая - нарязани на по-големи парчета останалите домати. Вари се или се пече във фурна. Наръсва се с магданоз.
Състав: Б - 40,88 г. М - 18,40 г. В - 22,15 г; 429,54 калории.
Публикуване на коментар