> пиле 250 г.
> тиквички 300 г.
> домати 60 г.
> олио 10 мл.
> брашно 3 г.
> лук 20 г.
> копър и магданоз 5 г.
> сол 1,5 г
Пилето се почиства, измива се и се нарязва на порции. Поставя се в част от мазнината и леко се задушава. След това в същата мазнина се задушава лукът. Прибавя се пилето, залива се с малко вода и се оставя да ври на тих огън до омекване. Слагат се обелените и нарязани на средно големи кубчета тиквички, добавят се червените домати, а към края - брашното. Вари се на тих огън или се пече в умерена фурна. Наръсва се с нарязани копър и магданоз.
Състав: Б - 41,87 г. М - 17,67 г. В - 16,82 г; 404,95 калории.
Публикуване на коментар