> телешко месо 150 грама
> олио 10 мл.
> зелен фасул пресен 200 г или консервиран 250 грама
> брашно 3 грама
> домати 50 г или доматено пюре 3 грама
> лук 20 грама
> магданоз 5 грама
> червен пипер 1 грам
> сол 1,5 грама
Месото се задушава в сгорещената мазнина и се изважда. В същата мазнина се задушават последователно дребно нарязания лук и част от доматите. Наръсват се брашното и червения пипер. Разбърква се добре и се прибавя месото. Посолява се. Залива се с гореща вода. Оставя се да поври. Прибавя се почистения зелен фасул. След полу-сваряването му се слагат останалите домати. Готовото ястие се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Б - 29,83 г, М - 17,12 г, В - 12,52 г; 331 ккал
Публикуване на коментар