Мастно-разтворимите витамини имат също голямо значение за човека.
Витамин Р - цитрин
Penulis : mockata2 on 17.04.2013 г.
Витамин Р (цитрин) е открит от унгарските учени Сент Георги и С. Рушняк. Те доказаха, че сокът от лимон или пиперки има много ефикасно действие върху пропускливостта на кръвоносните съдове. Поради златисто-жълтия му цвят тези автори нарекоха витамина - цитрин. Намира се най-много в шипките (400-600 мг. %), зелето (100 мг.%), салатите (100 мг. %), спанака (30 мг. %), доматите (60 мг. %), магданоза (130 мг. %) и в другите зеленчуци в по-малко количество.
Мастно-разтворимите витамини имат също голямо значение за човека.
Мастно-разтворимите витамини имат също голямо значение за човека.
Още по темата
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Публикуване на коментар