> корени от цикория 500 грама
> чесън 1-2 скилидки
> сок от 1 лимон
> маслини - зелени 10 бр.
> люта чушка 1 бр.
За заливката:
> чесън 1 скилидка
> сок от 1 лимон
> манта 5 листчета
> горчица 1 супена лъжица
> зехтин 30 мл.
> черен пипер 8-10 зърна
> захар 1/2 чаена лъжичка
> сол на вкус
Корените се почистват, измиват, нарязват на тънки колелца и се поставят в подкиселена с лимоновия сок вода. Салатиерата се натърква с разрязания чесън. В нея се поставят нарязаните корени, ситно нарязаните маслини, на които са премахнати костилките, и ситно нарязаната чушка и веднага се заливат със заливката. Тя се приготвя от ситно нарязания чесън, горчицата, смления черен пипер, захарта и солта. При постоянно бъркане към тях се прибавят зехтинът, лимоновият сок и ситно нарязаните листа на ментата.
Публикуване на коментар