Този витамин е извънредно важен за организма. Ако той липсва в храната, развива се болестта арибофлавиноза, при която очите и езикът се зачервяват, устните се подсичат и гълтането се затруднява.
Какво трябва да се знае за Витамин В2
Penulis : mockata2 on 10.04.2013 г.
Витамин В2 (рибофлавин, лактофлавин) се синтезира само в растенията, а животните го приемат наготово с храната. Най-много рибофлавин се съдържа в черния дроб, мозъка и бъбреците на животните, жълтъка на яйцата, бирената и хлебната мая. Доста много витамин В2 се намира в пшеничените зародиши, спанака, червените домати, соята, сините сливи, хайвера, млякото (лятното).
Този витамин е извънредно важен за организма. Ако той липсва в храната, развива се болестта арибофлавиноза, при която очите и езикът се зачервяват, устните се подсичат и гълтането се затруднява.
Този витамин е извънредно важен за организма. Ако той липсва в храната, развива се болестта арибофлавиноза, при която очите и езикът се зачервяват, устните се подсичат и гълтането се затруднява.
Още по темата
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Публикуване на коментар