Да помогнем!

Home » » Хранене на детето за здраве и нормално развитие

Хранене на детето за здраве и нормално развитие

Penulis : mockata2 on 9.08.2013 г.

  Поради бързият си растеж детето се нуждае от зависимо повече  хранителни вещества и енергия. Общото недохранване или недостигът на дори на отделни хранителни съставки, например някои витамини, желязо, белтъци или други минерални вещества, предизвиква при него по-бързо и по-тежки нарушения в обменните процеси. Забавя се развитието и растежът  на детският организъм, намалява имунитетът. У кърмачето лесно настъпват и смущения в развитието на мозъка, в растежа на костната система, в кръво-творенето и така н. Появяват се някои специфични за кърмаческата и ранната детска възраст хранителните недоимачни заболявания, като рахит, анемиихипотрофия,  инфекциите зачестяват.
  С не по-малко рискове за здравето обаче е свързано и преяждането на детето или даването на неподходяща, по-трудно смилаема или химически и бактериално  замърсена храна. Незрелостта на организма е причина за много по-лесното възникване на храносмилателни разтройства и нарушения в обмяната на веществата у малкото дете. Освен това в кармаческата  и ранната детска възраст се полагат основите на бъдещото здраве на детето. Колкото е по-малко детето и по-незрял организмът му, при една или друга грешка в храненето са по-големи опасностите от увреждане.
  Затова първото условие, за да се радваме на нормално развито, здраво и устойчиво на болести дете, е осигуряването на правилното му хранене!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger