Да помогнем!

Home » , , » Гастрит - лечение с Алое Вера

Гастрит - лечение с Алое Вера

Penulis : mockata2 on 17.05.2013 г.

  Възпалението на стомашната лигавица е широко разпространено заболяване. Възниква на често вследствие неправилен начин на хранене: употреба на твърде горещи или твърде студени храни и напитки, на дразнещи храни, преяждане, недостатъчно сдъвкване на храната, злоупотреба с кафе, алкохол и цигари. В последно време все повече зачестяват така наречените    лекарствени остри гастрити, когато се появяват след употреба на медикаменти като аспирин, болкоуспокояващи. Причина за заболяването могат да бъдат също отравяния с химически препарати и инфекции.
  Типични симптоми на гастрита са: чувство за ситост, тежест в стомаха, болка под лъжичката, гадене, оригване, главоболие. Устната флора се променя и предава т. нар. "лош дъх" на устата, които често е първият сигнал за лошо храносмилане и възпаление на лигавицата на стомаха. Заболяването се проявява с различни по сила болкови усещания.
  Твърде често гастритът се появява на нервна почва като следствие от прекомерно нервно напрежение. Постоянното "гонене" на срокове, потиснатостта, грижите, неприятните преживявания и конфликти са предопределящи за заболявания на стомашната лигавица. Тъй като тези възпаления по характер са твърде продължителни и много рядко напълно озвучават особено, когато болните не се въздържат от дразнещи храни, се препоръчва лечение с Алое. След прилагането му настъпва бързо подобряване на състоянието, а впоследствие и пълно оздравяване.

Внимание! Преди да започнете това лечение е препоръчително първо да се консултирате с вашият личен лекар или с специалист по вътрешни болести!

  Лечение с Алое Вера, при остър гастрит: Взема се по една чаена лъжичка биостимулиран сок от Алое (Succus aloes) 2-3 пъти на ден след хранене. Лечението продължава от 3 седмици до 2 месеца.
  При тежки случай, тоест при продължаващи повече от 2 месеца оплаквания, както и при хронично възпаление на лигавицата на стомаха се провежда инжекционно лечение с екстракт от Алое по следната схема: В продължение на 15 дни всеки ден в сутрешните часове се поставя по една инжекция от 1 мл. подкожно (в бедрото). След пауза от 15 дни се прави втора серия от 15 инжекции, също от 1 мл. Не се препоръчва инжекциите да се комбинират със сок от Алое, тъй като свръх предозирането може да навреди.
  Особено важно е да се спазва диетичен режим: първоначално се приемат плодове, сурови зеленчуци. Варени небелени картофи с извара (без ленено масло). С напредването на лечението в храната постепенно се включват ограничени количества месо, риба и бъркани яйца.
 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger