Да помогнем!

Home » , , » Супа от плодове на ревен

Супа от плодове на ревен

Penulis : mockata2 on 21.05.2013 г.

Необходими продукти:
> плодове на ревен 400 г.
> нишесте 20 г.
> каймак 60 г.
> вода 600 мл.
За топчетата от грис:
> грис 50 г.
> прясно мляко 150 мл.
> захар 30 г.
> яйце 1 бр.
> прясно масло 50 г.
> сол на вкус

  Почистените и измити плодове на ревена се нарязват на тънки парченца и се пускат във вряща подсолена вода. Варят се 5 минути, като се прибавя размитото в хладка вода нишесте.
  Топчетата се приготвят, като в прясното мляко се прибавят сол, захар, прясното масло и грисът. Сварява се гъста каша. След леко охлаждане се прибавя яйцето и се размесва. Оформят се топчета, които се пускат в горещата супа. Когато изплуват на повърхността, те се отстраняват и охлаждат. При поднасяне се поставят в супата, като се прибавят и по 1 супена лъжица каймак. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger