Да помогнем!

Home » , , » Младежкият дух и влиянието му върху организма

Младежкият дух и влиянието му върху организма

Penulis : mockata2 on 5.04.2013 г.


  Микеланджело, Бърнард Шоу, Бъртранд Ръсел, Съмърсет Моам Уинстън, Уинстън Чърчил са примери за хора, чийто младежки дух поддържа тяхното тяло младо и активно дълго време през старостта.
  Интелектуалните интереси могат да направят чудеса за физическото състояние. Любимата работа или хоби отдалечава старостта, крепи тялото и духа млади и жизнени. Психичното остаряване е важен фактор и често започва дълго преди физическото остаряване. Признаците са ясни: човек става догматичен, не желае "приключение" заради самото приключение, не одобрява промяната и сексуалните му преживявания стават навик като вечерното миене на зъбите. Внимавайте да не допуснете такъв развой на събитията!

  Шавазана
  Друг начин да се превъзмогне напрежението е да се практикува физическо и умствено отпускане и това се постига добре с йогийското упражнение шавазава, което ще опишем малко по подробно, когато говорим за коронарните заболявания. Ако се практикува правилно, упражнението може да допринесе много за премахване на напрежението.

  Промяна на навиците
  Винаги е добре да има почивки: тя бележи прекъсване в стресовия модел. Често се развива стрес, когато се прави нещо непрекъснато ден след ден. Пълната промяна помага този стрес постепенно да изчезне. Ако вие нормално водите удобен живот, идете през почивката някъде, където условията са по-примитивни. Ако живеете в голям град със замърсена атмосфера, прекарайте отпуската си в провинцията или на планина, където въздухът е по-чист. Интересното хоби, различно от работата, също помага да се намали напрежението, Омар Шариф играе играе шампионатен бридж, Уинстън Чърчил  редеше тухли и боядисваше стени, Ф. Д. Рузвелт събираше марки, Хари Форд се интересуваше много от антики.

  Животът в сегашния момент
  Много хора, който са изпълнени с безпокойства, напрежение и стрес, се намират в това състояние, защото си мислят какво би могло да се случи в бъдеще или пък си мислят за минали трудности. Няма смисъл да се напрягате за нещо в бъдеще; важно е сегашното - то наистина е определящо. Направете всичко от себе си да спасите и да се радвате на сегашното - бъдещето сигурно ще се погрижи за себе си. Този начин на мислене ще премахне всяко напрежение и стрес.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger