Да помогнем!

Home » , , » Как да преодолеем напрежението и стресовите състояние

Как да преодолеем напрежението и стресовите състояние

Penulis : mockata2 on 5.04.2013 г.

   Издири причината 
   Когато се опитваме да установим причината за стреса и потиснатостта, правим важна и необходима стъпка за разрешаваме на проблема. Струва си човек да се постарае да открие причината за напрежението си. След като причината е определена, можем значително да намалим напрежението, като говорим за своя проблем с приятели и съветници. Това вероятно е главната цел на психоаналитиците. За да проучат причините за напрежението, те изразходват часове и често трябва да се връщат назад - в детството на пациента.
   Често пъти разговорът за причините помага. Споделянето на интимните и личните проблеми с близък приятел помага да се преодолеят напрежението и потиснатостта.

   Изследвай житейските си ситуации Все повече лекари смятат, че за успешното лечение на заболяванията, причинени от стрес и емоционално напрежение, трябва да се проучат настоящето и миналото на пациента. При тези заболявания решаващи за излекуването са промяната на начина на живот и мислене и пълно преустройство на заобикалящата среда.

   Силата на самовнушението Прочутите свети места на лурдите във Франция и на ширдите в Индия са, между другото, места, където са станали чудотворни "излекувания". Ясно е обаче, че тези изцеления са резултат на самовнушение. Поклонниците са вярвали, че ще се излекуват, и така те са получавали подобрение. Самовнушението е важен фактор при лечението.

    Похвалата и любовта помагат Почитта, любовта и вниманието също могат да повлияят върху здравословното състояние. Ако засвидетелствувате любов и топлина към един човек, вие сте в състояние да предизвикате пълна физическа промяна у него.

    Психотерапия Лекари са открили, че психотерапията помага при мускулна слабост, артритни болки и някои други оплаквания. Това дава представа за значението на психиката при лекуването на болестта.

   Ефект от непрекъснато повтарян Французинът Куе основава своя метод на лечение върху повторението. Той кара своя пациент да повтаря отново и отново, че е излекуван, докато болният се самоубеждава, че е излекуван - и той наистина е излекуван. Това е друг пример за силата на духа при едно лечение.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger