- риба 300 г
- олио 10 мл
- моркови 30 г
- домати 50 г
- лук 80 г
- червен пипер 1 г
- чесън 3 г
- брашно 3 г
- черен пипер
- дафинов лист
- сол 1 г
Почистените и измити моркови, лук и чесън се задушават в мазнината и вода до омекване. Прибавят се част от обелените, ситно нарязани домати, солта и червеният пипер, залива се с гореща вода. Почистената и нарязана на парчета риба се оваля в брашното и се нарежда в тавичка, в която е излят сосът. Върху всяко парче риба се поставя филийка от останалите домати. Добавя се черният пипер и дафиновият лист. Пече се в умерена фурна. Плакията се поднася студена.
Химичен състав:
Белтъчини - 52,80 г.
Мазнини - 16,00 г.
Въглехидрати - 16,68 г;
Калории - 433,70 ккал
Публикуване на коментар