Да помогнем!

Home » , » Изварата - лечебно свойство

Изварата - лечебно свойство

Penulis : mockata2 on 17.05.2014 г.


Изварата е много ценен продукт добита от краве мляко.Тя е много полезна главно поради няколко особености: евтина е, съдържа много фосфор, белтъчини, калции, млечна захар и много малко сол. 100 г. извара съдържа толкова белтък, колкото 3 яйца или 100 г свинско месо.
  Изварата е много полезна за хората с наднормено тегло, тъй като тя не съдържа почти никакви мазнини и може да замени кашкавала и сиренето, които имат високо съдържание на мазнини.
  Изварата има следният състав на 100 грама: 80 г калции, 4 г млечна захар, 16 г белтък, 0,2 сол, 140 мг фосфор, малки следи от мазнини и желязо.
  За лечебна цел по 200 - 300 г дневно количество се прилага при болести на черния дроб, при атеросклероза, при болести на сърцето с отоци по крайниците, туберкулоза на белите дробове  и при затлъстяване. Изварата е много удобен продукт за провеждане на разтоварителни дни; по 500 - 600 г се приема през целият ден прясна сладка извара със 150 г захар или мед, разпределена на пет равни порции. По такъв начин затлъстелите могат да загубят 2-3 гк от теглото си. С извара могат да се приготвят най-разнообразни напитки, ястия, хайвери, сладкиши, банички и други.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger