> целина глави 500 г
> телешко месо 400 г
> лук 100 г
> краве масло 100 г
> яйца 2 броя
> лимони 2 броя
> анасон 1/2 чаена лъжичка
> черен пипер 10-12 зърна
> сол на вкус
Почистената, измита и нарязана на парченца целина се сварява в подсолена вода и се отцежда. Телешкото месо се нарязва на парченца, поръсва се със солта и смления черен пипер и се запържва в прясното масло, прибавя се ситно нарязаният лук и след 2-4 минути - 200 мл. вода. Към сместа се добавя попарената целина. На умерен огън ястието се вари до сгъстяване на соса. Накрая се прибавят разбитите яйца, лимоновият сок, счуканият анасон, вода и сос. Вари се още 2-3 минути.
Публикуване на коментар