В стъклен съд се нареждат последователно ред почистени, измити и отцедени плодове бъз, ред захар. Най-отгоре се насипва дебел слой захар 1-2 см. Отворът на стъклени съд се покрива с марля. Съдът се поставя на слънце, като периодично се разклаща. След 10-12 дни, когато захарта се стопи, сиропът се прецежда през двойна марля чрез пресушаване на плодовете. Налива се в бутилка, който се затапват и парафинират. Съхраняват се на хладно, проветриво и сухо място.
Сироп от Бъз
Penulis : mockata2 on 29.09.2013 г.
Необходими са плодове от бъз 4 кг. и захар 3 кг.
В стъклен съд се нареждат последователно ред почистени, измити и отцедени плодове бъз, ред захар. Най-отгоре се насипва дебел слой захар 1-2 см. Отворът на стъклени съд се покрива с марля. Съдът се поставя на слънце, като периодично се разклаща. След 10-12 дни, когато захарта се стопи, сиропът се прецежда през двойна марля чрез пресушаване на плодовете. Налива се в бутилка, който се затапват и парафинират. Съхраняват се на хладно, проветриво и сухо място.
В стъклен съд се нареждат последователно ред почистени, измити и отцедени плодове бъз, ред захар. Най-отгоре се насипва дебел слой захар 1-2 см. Отворът на стъклени съд се покрива с марля. Съдът се поставя на слънце, като периодично се разклаща. След 10-12 дни, когато захарта се стопи, сиропът се прецежда през двойна марля чрез пресушаване на плодовете. Налива се в бутилка, който се затапват и парафинират. Съхраняват се на хладно, проветриво и сухо място.
Още по темата
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Публикуване на коментар