> скумрия 800 г.
> босилек 2 стръка
> магданоз 1/2 връзка
> чесън 2 скилидки
> черен пипер 15-20 зърна
> горчица 1 чаена лъжичка
> лук 150 г.
> краве масло 80 г.
> жълтъци 2 броя
> оцет 15 мл.
> сол на вкус
Почистената и измита скумрия се сварява заедно със ситно нарязания лук, чесъна, солта и половината от босилека, магданоза и черния пипер. След сваряването на скумрията се отделят филетата и се разпределят в 4 чинии. В дълбок съд се разбиват жълтъците с горчицата. Прибавят се солта, оцетът, сменият черен пипер, половината от ситно нарязания магданоз и босилек. Накрая се прибавя маслото и се бърка, докато се получи гладка смес. До филетата се изсипва част от соса и се украсява с листенца от магданоза.
Публикуване на коментар