> брашно 15 г
> краве масло 5 г
> яйце 1/4 бр.
> щипка бакпулвер
> извара 50 г
> захарин 1
Към кипящата вода 25 мл. с малко сол и мазнината се сипва постепенно брашното (пресято с бакпулвера), бърка се с дървена лъжица или лопатка, докато се получи гладко тесто и започне да се отделя от съда. Сваля се от огъня и след като поизстине малко, се прибавят едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато. От тестото се шприцоват еклери, които се пекът на по-силна фурна. Изпечените еклери, след като изстинат, се нарязват по дължина и се пълнят с подсладената със захарин извара.
Състав: Б - 10,90 г, М - 5,87 г, В - 11,33 г; 147,37 калории.
Публикуване на коментар