> крехки листа от цикория 600 грама
> сок от 1 лимон
> чесън 1-2 скилидки
> яйце 1 брой
> червен пипер 5 грама
> зелени и черни маслини 10 броя
> зехтин 40 милилитра
> домати 50 грама
> оцет 20 милилитра
> черен пипер 6-8 зърна
> захар 1/2 чаена лъжичка
> сол на вкус
Почистените и измити листата от циркория се нарязват на половинки и се потопяват в подкиселена с лимоновия сок вода. Ситно нарязания чесън се смесва с червения пипер, солта, захарта и 1 чаена лъжичка зехтин. Разбъркват се, докато се получи гладка каша. Към нея се прибавят попареният, обелен и ситно нарязан червен домат, оцетът, смесен с останалия зехтин , нарязаните зелени и черни маслини, на които са премахнати костилките, и смленият черен пипер. Отцедените листа на цикорията се разпределят в 4 чинии и се заливат със сместа. Салата се украсява с парченца твърдо сварени яйца.
Публикуване на коментар