Да помогнем!

Home » » Принципи за добро домашно меню

Принципи за добро домашно меню

Penulis : mockata2 on 20.04.2013 г.

  Тази принципи са съобразени с хранителното, витамино-солевото съдържание и същността на храните.
  Сутрешната закуска трябва да се състои от една чаша чай от шипки, липов цвят, риган, ябълкови кори или руски чай - според вкуса и сезона, мляко или плодов сок, една лъжица мед, пълнозърнест  хляб, масло или сирене 200 г. сурови плодове.
  Обедът трябва да представлява главното ядене на деня и да се състои от зеленчукова супа, по възможност съставена от различни зеленчуци - борш, градинарска, манастирска, крем супа или месен бульон  със зеленчуци.
   Второто ядене е 100-150 г. месо, сготвено със зеленчук, задушено или печено, гарнирано с ориз, картофи, моркови и грах. Към него се поднася салата от зеленчук - домати, чушки, зеле, червено зеле, кисело зеле, репички, краставици, ряпа, алабаш, моркови и други. Третото ядене е обикновено компот или сурови плодове.
  Следобедна закуска в 16 часа е добре да се състои от 1/4 л. кисело или прясно мляко и малко плодове за възрастните, а за децата към тази закуска да се прибави филия с масло или извара.
  Вечерята трябва  да бъде съставена от по-леки храни и да се приема най-малко два часа преди лягане - мляко, плодове или компот, кашава храна, ориз, пюре, постно ядене.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Споделяне :

Публикуване на коментар

 
Company Info | Contact Us
Copyright © 2013. Здравна тема . Всички права запазени.
Всички статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника.
Design Template by Здравна тема | Powered by Blogger